Deze website maakt gebruik van cookies
×

Rotary is een serviceclub die anderen wil helpen met financiën verkregen door acties of het verlenen van een service. Voedselbanken zijn nodig in deze tijd. Deze vrijwilligersorganisatie helpt mensen, die onvoldoende geld hebben om in hun bestaan te voorzien. Bij voedselbank Kollumerland zorgt het bestuur en 25 vrijwilligers momenteel voor ruim 40 huishoudens voedselpakketten.

Op 28 mei is de cheque met een waarde van € 500 aan bestuursvoorzitter Fransooijs uitgereikt in Kollum in aanwezigheid van de vrijwilligers. De heer Fransooijs nam het met blijdschap in ontvangst: “Het geld wordt benut voor het kopen van gezonde/verse producten, die een aanvulling vormen op het pakket. Hiermee kunnen we voedselpakketten maken, die zeer gevarieerd zijn qua samenstelling en aansluiten bij de behoefte van een gezin. Het voedsel wordt verkregen van het verdeelcentrum in Drachten, supermarkten en bakkers uit Kollum, particulieren , scholenacties, etc. Zo zit er dit keer rabarber in het pakket, aangeboden door de volkstuinvereniging. De klanten waarderen het werk van onze voedselbank enorm. Dit is vorig jaar gebleken uit de gehouden tevredenheidsenquête”.

De vrijwilligers zorgen er met elkaar voor dat het binnenkomende voedsel goed wordt opgeslagen en vervolgens correct wordt toebedeeld aan hun klanten. Vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend én Voedselbank Nederland stelt eisen aan hun werk. Vrijwilligers volgen cursussen, zodat zij met die kennis hun werk goed kunnen doen. Er wordt gewerkt met voedsel dat aan dezelfde hygiëne-eisen als bv de horeca moet voldoen. In Kollum wordt daar met elkaar hard aangewerkt én bij de laatste inspectie scoorden zij hiervoor een dikke 9.

De kracht van de voedselbank Kollumerland is een betrokken en enthousiaste groep vrijwilligers, die zorgen voor mensen in de naaste omgeving die het financieel te krap hebben. Dit is mede mogelijk dankzij lokale ondernemers, locale initiatieven en giften, zoals van Rotaryclub Lauwersland.


TOP