Deze website maakt gebruik van cookies
×

Doneer je cadeaukaart “Geniet van 't Goede” aan de Voedselbank!

Ook dit jaar ontvangen alle deelnemers van de Postcode Loterij een cadeaukaart van €12.50 voor het kopen van vegetarische producten bij de AH supermarkt.

Omrop Fryslan gaat reportages uitzenden over de groei bij de voedselbanken Armoede kan iedereen overkomen. Steeds meer mensen maken gebruik van de Voedselbank, want rondkomen in deze tijd wordt alleen maar lastiger.

Omrop Fryslân portretteerde juf Bianca, kraanmachinist Wietze Harm en oud-militair Rob. Alle drie vroegen om hulp en hadden daar hele verschillende redenen voor.

Vanaf 9 februari zijn de reportages op televisie te zien in het programma Fryslân Hjoed (vanaf 17.00 uur, met elk uur een herhaling). En op 12 februari staat het radioprogramma Buro de Vries in teken van deze verhalen.

20221208_voedselbank_kollum_Proost_7.jpg

De pas geopende winkel Proost in Kollum heeft de voedselbank verrast met feestelijke sap pakketjes. Hiermee willen zij hun betrokkenheid met het werk van de voedselbank tot uitdrukking brengen. Zij hebben mooie pakketjes klaargemaakt voor zowel de klanten als de vrijwilligers. Op 7 december was het de Nationale Dag van de Vrijwilligers en wat is er mooier dat zij nu op deze manier bedankt worden voor het vele werk wat er gedaan wordt voor de voedselbank.

IMG_0424_Sinterklaas.JPG

Sinterklaas heeft alle kinderen van 0 tot 17 jaar verrast met mooie cadeaus. Deze cadeaus zijn ingezameld met de aktie "Glazen Huis"in Dokkum, georganiseerd door de Lionsclub. Ook de dagbesteding "Gewoon Knus" heeft mooie presentjes voor de kinderen gemaakt. Een aantal vrijwille witte Pieten heeft de zakken mret cadeaus bij de kinderen gebracht. Blije gezichten vertelden dat ze hier heel erg blij mee waren.

 

 

De hele maand december worden DE waardepunten ingezameld voor de voedselbank in Kollum. Met de opbrengst hiervan krijgen we van Douwe Egberts pakken koffie waarvan de klanten het komende jaar profiteren.

Op zaterdag 11 november heeft Pieter, coördinator screening, van de Voedselbank Kollumerland voor de jeugd van Teenznight van de PKN iets verteld over het werk van de Voedselbank in Kollum.

Verschillende kerken in onze regio hebben een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank. Het is hartverwarmend dat op deze manier zowel levensmiddelen als donaties gegeven worden voor onze voedselbank.

De actie voor inzameling van Cadeaukaarten van de Postcodeloterij is erg succesvol verlopen. Er zijn 150 kaarten ingeleverd bij de verschillende inleverpunten in de dorpen van voormalig de gemeente Kollumerland.

De volksdansgroep BVOL (Bond van oud leerlingen) is gestopt wegens terugloop van leden. Het geld wat er nog was is gedoneert aan de Voedselbank. In deze tijd van hoge energie kosten en stijgende prijzen van levensonderhoud is deze donatie van € 150 meer dan welkom.

CADEAUKAARTEN POSTCODELOTERIJ VOOR VOEDSELBANK KOLLUM

Doordat de prijzen voor energie en levensmiddelen sterk zijn gestegen zijn steeds meer huishoudens aangewezen op onze voedselbank. Om een verantwoord en gezond voedselpakket samen te stellen moeten wij iedere keer producten bijkopen. De Albert Heijn cadeaukaart-actie (24 oktober t/m 13 november) van de Postcodeloterij kan ervoor zorgen dat wij onze voorraad kunnen aanvullen.

Op 13 september hebben vrijwilligers van de voedselbanken Kollumerland en Achtkarspelen aardappelen geraapt in de Kollumerwaard. Dit is mogelijk gemaakt door de NAK Emmeloord en de Proefboerderij bij Munnekezijl.

Hebt u nog DE waardepunten liggen waar u een goede bestemming voor zoekt? Of misschien hebt u ze al bewaard voor deze actie. De Voedselbank Kollumerland zal er erg blij mee zijn.

In december doen we weer mee met de landelijke inzamelingsactie voor gratis pakken koffie. Voor de verzamelde punten verstrekt Douwe Egberts pakken koffie die de voedselbank kan uitdelen in de 2-wekelijkse pakketten voor de cliënten.


TOP